Novi Sad
24.05.2013.
07:09 > 11:14
Rekonstrukcija stadiona Vojvodine počela je danas, a prvi potez građevinara bio je rušenje stare klupske kuće sa svlačionicama.
  • crni gruja

    30.06.2013 05:33
    realno
    realno kad se svi komentari sagledaju svi ste u pravu.stadion karadjordje je obicna ruina u polu raspadnutom stanju,kao i vecina objekata od javnog znacaja u nasoj zemlji.kucica je morala da ode jer se na njenom mestu ispod tribina grade naj savremenije svlacionice za igrace i sudije koje trnutno uslovljava uefa.dakle da je kucica ostala na stadionu ne bi bile igrane utakmice evropskog takmicenja.samim tim navijaci vojvodine kojima je mnogo znacila ta kucica morali bi da idu naj verovatnije u beograd da gledaju svoj klub,i onda opet ne bi nista valjalo.
  • Galawix

    25.05.2013 18:44
    Hmmm...
    Kakva banda.
  • Vojvodinaš

    25.05.2013 15:22
    Gde ste
    pravi Vojvodinaši.Makar se oglasite protiv ovog vandalizma ako volite Vojvodinu.Semper fidelis to Vojvodina.
  • Marko

    25.05.2013 14:20
    Laž
    Plava zvezda je stavljena zbog srpske trobojke,to je istina,a sad šta vi izmišljate to je već drugi padež,pošto vidim da se izjašnjavaš kao autonomaš.Edukacija pre svega zakleti titoisto,a onda pričaj priče.Vojvodina je srpski klub,Makabi je bio jevrejski a NAK ili UAC mađarski.Kad su ova dva ugašena logično je bilo što su sve nacije u Novom Sadu počele da navijaju za Vošu.Ali pošto se u ovoj državi istina ne sme reći javno,ja ti savetujem da se vratiš u školu ponovo,jer više titovih istoričara nema da pišu falsifikate.E da a ime Vojvodina je u znak sećanja na Srpsku Vojvodinu iz revolucije 1848.
  • -J-

    25.05.2013 05:02
    ---
    Sramota za gradsku upravu!!! Ima mnogo važnijih stvari u gradu u koje bi se trebalo uložiti. Kakve su samo sobe za pacijente koji leže danima u bolnici. Depresija zagarantovana u trenutku kada se možda bore za život! A oni grade stadion za huligane. Katastrofa!
  • Gillan

    24.05.2013 21:37
    @AveSom
    Nemas ti pojma. Evo ovde
    http://www.fkvojvodina.rs/stadion/stadion-karadorde-2/
    ti pise da su Stadion podigli zajedno Jevreji i Srbi. I ona zvezda nije promenjena u plavo da se dobije srpska trobojka nego zato da se razlikuje od grba praske Slavije koja je pomogla klub.
    I, kad si vec pitao, katedrala imena Marijinog JESTE dobro svih gradjana Novog Sada a ne samo katolika.
    A sad idi i sazaljevaj sebe i svoje uske poglede.
  • 24.05.2013 21:04
    :-(
    :-(
  • Avesom

    24.05.2013 19:27
    izgleda da ti je mozak urastao u slaninu
    Kako je stadionu 1924. dao ime kralj koji je umro tri godine ranije?
    Vojvodina je srpski klub, Crvena zvezda pandurski i udbaski, a Partizan klub JNA i Titovih general.
    Nemojte nam otimati NAS klub. Osnivajte svoj, klub svih gradjana Vojvodine. Neka vam ga Zivan Berisavljevic osnuje.Nemam nista protiv.
    Nisam ni ja rekao da crkva Imena Marijinog svih gradjana Vojvodine. Pripada katolicima, kao sto je FK Makabi pripadao Jevrejima...
  • jatzans

    24.05.2013 18:36
    Komentari na 021 su već par godina leglo svađa, sukoba neistomišljenika i mesto koje sve manje posećujem. Nestala je duhovitost u komentarima. Sada je samo važno pokopati negok drugačijeg i za to dobiti što više lajkova. Bljak.
  • Gillan

    24.05.2013 18:34
    @Avesom
    Klub novosadskih Srba? E moj Avesome. Zbog tebe i takvih nikada necemo zvati igraliste drugacije od Stadion Vojvodine. Mozda je nekada i bio klub Srba ali to je bilo nekada. Probudi se, proslo je 100 godina od onda, ovo je 21. vek. Vojvodina je klub SVIH gradjana Vojvodine. Vi srBende imate vasu Zvezdu a nas lepo ostavite na miru da se mi druzimo kako hocemo.
  • 24.05.2013 18:17
    pa kad bi vasksao crni djordje mogi bi morali da vataju maglu :)
  • Сланинар

    24.05.2013 18:03
    @Аве Сом
    Име стадиону је дао Краљ Петар, а оснивачи су били прилично изненађени.
    А она петокрака је нарочито српска, је ли да јесте?
  • 24.05.2013 17:42
    @tobože "NOVOSADJANIN"
    Prvo, gosn. fašisto - nisi ti Novosađanin, niti ima ikakve šanse da to ikada postaneš. Pravi Novosađani ne proteruju ljude.

    Drugo, budite vi tvorci svoje sreće. Ne znam zašto svi građani treba da učestvuju u tome. Radije bih da se moje pare troše na bolnice, škole, a kad to bude sređeno, onda recimo na atletiku, pa redom. Fudbal je svakako poslednja rupa u koju želim da se bacaju moje mukom stečene pare.
  • Avesom

    24.05.2013 17:24
    Stadiou su ime dali osnivaci Vojvodine, a boje u grbu kluba su boje srpske trobojke. Vojvodina je osnovana kao klub novosadskih Srba. Kome se ne svidja neka osniva svoj klub. Uostalom i Vojvodinu kao ime, pojam i istorijsku cinjenicu osnovali su Srbi braneci se od Madjara i svih onih koji su hteli da ih zatru u Sremu, Backoj, Banatu i Baranji.
  • Gillan

    24.05.2013 16:52
    @Ја Сам - @Gillan
    Ti da imalo znas geografiju, znao bi da je Bistrica bila negde izmedju Futoga i Begeca i nema blage veze s Novim naseljem.
    I, onima sto se ne prave pametnjakovici, nista ne smeta sto se Novi Jork i Novi Orleans tako zovu evo vec dvesta godina....
  • ја сам

    24.05.2013 15:43
    @Gillan
    Ти да иоле знаш историју Новог Сада знао би да је Бистрица најстарија насеобина на левој страни Дунава, на месту данашег града, тј Новог насеља.
    http://tinyurl.com/bistrica
    Не знам само докле ће се тај део града звати "Ново" насеље кад постоји већ 30 и кусур година и кад има много новијих насеља од њега? Шта фали називу Бистрица??
  • Sima

    24.05.2013 15:42
    nema vise tradicije, srusena je
    da bas je ta kucica smetala da se igraju evropski mecevi... A ono ruglo sa lokalima na severu je ok?
  • Novonasađen

    24.05.2013 14:53
    a kako izgleda kuća,kad je ovo kućica?Objasnite mi,ne mogu da čekam u neznanju,dok ne bude sagrađena kuća!Ej,al ću da se nagledam lepote.Da i ja malo uživam!
  • pex

    24.05.2013 14:40
    bruka i sramota: ekonomskoj skoli ce pleniti imovinu, a ima para za igrace kan-kana. za njih uvek mora da bude, a gde ce se deca skolovati, ako nisu fudbaleri tada im skola i te kako treba, novoprekomponovanoj vlasti nije vazno. Pa ni invalidima ne trebaju pare, oni su daleko od fudbala, menadzerskih marifetluka, kradja (brzo smo zaboravili hapsenje fashion policije u kuci Buturovica).
  • ekipa ns

    24.05.2013 14:38
    sta je asteriksom
    Pogledajte Batu, liči na Asteriksa
  • Samo vas gledam

    24.05.2013 14:36
    Svašta
    Što iz naših džepova "biznismenu" iz sredine četvrte fotografije zidamo novu kućicu? Da bi prodao meč nekom Vaduzu? Otkad je on "kupio" Vošu, više je ne doživljavam kao našu. Važno da je okačio krst, jak mi li je on vernik. Valjda će se Vučić i njega setiti za proveru kako je zaradio pare.
  • Andrija Šrek

    24.05.2013 13:57
    ??
    Kako to mislite - "Karađorđe će se pojaviti u novom i modernijem ruhu..."??
    Vaskrsnuće i pojaviti se na Stadionu Vojvodine?
  • 24.05.2013 13:36
    Klovn
    Al vam je i ko uradio klub, pa stadion, pa grad i ništa vam ne smeta, baš ništa???
  • Obrad

    24.05.2013 12:56
    Konačno su srušili to ruglo od kuće. Logično je da tribine idu u pun krug a ispod njih da bude svlačionica i klubske prostorije. Obiđite koji medjunarodni stadion da vidite šta je stadion. Još kad bi fudbaleri igrali kako priliči klubu koji ima takav stadion...ih bre
  • Gillan

    24.05.2013 12:55
    @Gibanicar
    Fakat jeste kao sto kazes ali ima nekih detalja s kojima nisi upoznat. Jeste kralj Pera krstio stadion po onom ubici brata i oca, ali, kao sto nazivi Bistrica i ulica Toze Markovica nisu nikada zaziveli tako ni ''Karadjordje'' nije prihvacen od pravih novosadjana. Karadjordje nikada blage veze nije imao sa NS osim sto je mozda trgovao s nekom odavde i dobio par topova iz Petrovaradina
    Uvek su postajali igraliste Slavije i stadion Vojvodine.
    Posle WWII svi smo stadion zvali iskljucivo stadion Vojvodine, a onda su dosli ovi sa sajkacama i u opancima i poceli da namecu neku njihovu primitivnu kulturu od koje covek moze samo da se zgrozi. Sve u ime nekakve njihove tradicije.
    Hvala lepo, njihovo srBovanje mi ne treba (a pomalo mi se i gadi).
    Poziv na pivo prihvatam, i, da, moze Jagodinsko.
    Nemam ja nista protiv Srba i Srbije. Imam protiv srBendi i srBovanja.
    Izvinicete, ali ne volem kad mi dodje neko sa strane da mi govori kako cu ja moj stadion zvati.
  • Steva

    24.05.2013 12:53
    definitivno ....
    Od novosadske Voše ostaje samo ime!Tek za sećanje /ili žal/!Neki "novi klinci" za sebe!Možda .....,nikad ne reci nikad!
  • ns

    24.05.2013 12:49
    smeta karađorđe zato što je usiljeno dato srpsko da ne bi bilo vojvođansko, isti ti što su menjali ime stadionu bi vrlo rado promenili ime i klubu u recimo srbija i vojvodinu ukinuli u svakom smislu, eto zašto smeta, zbog simbolike, zbog namera, i nemoj da se praviš lud vrlo dobro znaš jer si jedan od njih, eto ih neki tu na slici, bato rođeni novosađanin poznati vojvođanin humanista dobar čovek, ma daj
  • Gibaničar

    24.05.2013 12:24
    @Gillan
    Стадион је изграђен 1924. године, а отворен је 28. јуна 1924. Стадион је од свог отварања до Другог светског рата носио назив „Карађорђе“. После је био познат само као Градски стадион, док је садашње име добио 2007. по Карађорђу, вођи Првог српског устанка.Током Другог светског рата подигнута је кућица на јужној страни стадиона.[izvor WIKIPEDIA].

    Nevidim zašto ti smeta KARAĐORĐE, pa ti si tradicionalista, poštuj tradiciju.

    Nemoj se nervirati, pozivam te na pivo, Jagodinsko pivo ako ti nemeta.
  • NOVOSADJANIN

    24.05.2013 11:34
    pun mi je .....
    uvek ima kojekakvih seronja koji se javljaju samo na forumima i komentarima.Te mogli ste ovo,te mogli ste ono da izgradite umesto stadiona.Neka se ljudi na funkcijama bore za vase stvari za nase se kako se vidi iz prilozenog ima ko da se bori.Stadion treba da bude dika Novog Sada,nadam se da ce se jos para iz gradskog budzeta sliti u Vojvodinu a ne u dzepove politicara.I prestanite vise sa tim srceparajucim komentarima da neko nema para za hleb a Vojvodina rekonstruise stadion.Svako je tvorac svoje srece pa nek se snalazi.SAmo napred a vi svi koji Se...te mozete da se gonite odakle ste dosli.
  • 24.05.2013 11:23
    ZAŠTO se troše MOJE pare na ove zlikovce?

    Jedini prihvatljiv način da nešto plaćam Bati je da mu plaćam zatvorski obrok!
  • Ana

    24.05.2013 11:11
    Neopisivo mi je zao, jer sam radila na spratu te iste kucice, bila sam sekretar Omladisnke skole fudbala FK "Vojvodine". Vise od 3 godine mi je ta kucica bila druga kuca. Vise sam vremena tu provela radeci nego na bilo kom drugom mestu. Ta kucica je tamo bila pre vecine nas i deo je legende .... Ljubomora je cudo destrukcije.
  • Srbijanac

    24.05.2013 11:01
    Nada nikad ne umire....
    Nadam se da nećemo proći kao u Beogradu, protiv Jagodine...
  • paolo

    24.05.2013 10:58
    ...
    Duša boli za kućicom, moralo se naći neko rešenje da ovaj simbol ostane...
    Musavima karte žestoko naplaćivati...
  • Gillan

    24.05.2013 10:49
    Ruse nam jedan po jedan simbol Novog Sada. Stoka.
    Neka ruse. Ono sto nosimo u srci nikad nam ne mogu oduzeti.
    Ta lepa mala kucica je mogla da se uklopi u neko novo arhitektonski pogodno i funkcionalno resenje, ali koga ovde boli za estetiku i uspomene... Vazno je da se igra kankan...
    I ZANAVEK ce biti Stadion Vojvodine, NIKADA svinjar iz Viševca!!!
  • NSCZ

    24.05.2013 10:46
    Karte za istok
    Na dan utakmice karte za istok ce moci da se kupe i u Novom Sadu... http://www.crvenazvezdafk.com/vesti/najvaznije/7356/Karte+za+Vojvodinu.html
  • Čekićar

    24.05.2013 09:44
    ccc...
    Majstorski potez. U Bg po kartu ko navija za Zvezdu... I ne žur`te nazad.
  • новисад

    24.05.2013 09:09
    А дал ће град икада да среди и неке друге спортске објекте у граду или ће стално да улаже у ову рупу без дна која се надограђује деценијама и на којој се оградило генерације партијаша?
  • Vasa

    24.05.2013 08:58
    A najava?
    Juče je u novinama bila najava Zvezdinog trenera Sa Pinta da je raspustio 16 igrača i da će u Novom Sadu igrati sa omladincima. Da li je to istina ili će biti ozbiljna utakmica?
  • jo

    24.05.2013 08:50
    Ček ček
    Koja smejurija.Pola stadiona ne plaća a pola plaća .Možda da im na ulazu okače i žute trake ko jevrejima hitler da se zna ko je platio a ko ne.Sem toga kako su jedni i drugi odigrali ovu sezonu treba po pljeskavicu i pivo gratis da dobiju svi koji se pojave tamo
  • skep

    24.05.2013 08:06
    Zar nisu mogli da sačekaju dva dana do kraja prvenstva?
  • 24.05.2013 08:05
    ..."mogli da igraju svoje evropske mečeve kući."
    Prvo moraju mnogo bolčje da igraju da bi uopšte mogli da se uključe u evropske mečeve
  • Sale NS

    24.05.2013 08:05
    E kod Bate ne može !
    Kod Bate NEMA PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA !
  • dejan

    24.05.2013 07:41
    sta je prioritet?
    za stadion moze,za skolu ne moze grad da finansira odnosno isplati dug za uradjen posao
  • Izgleda

    24.05.2013 07:34
    da je grad jedini
    koji ispunjava obecano. Igraci igraju kao da su devojcice a uprava ih je bas "momacki" prekorila. Uzmite neki trofej pa se mangupisite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna